«Ми Весну красну зустрічаєм, а Зиму люту проганяєм»

Третього березня, в останній день «всеїдного» тижня, у Хорошівському районі влаштували веселі гуляння та частування, приурочені до свята Масниці – одного з найстаріших слов’янських свят. Цей тиждень передував масляному сиропусному тижню і був останнім, коли дозволялося їсти м’ясо. У всеїдний тиждень усі намагалися досхочу наїстись усіляких страв із м’яса, запиваючи це все варенухою та іншими хмільними напоями й наливками.

Продовження читай на сторінках газети “Прапор”.

Поділитися

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *